W piątek, 3 maja blisko 400 biegaczy ruszy na półmaraton Bronka Malinowskiego z Grudziądza do Rulewa. Pisał już o tym Piotruss, ale jak widzę wątek schodzi szybko na dół, więc wrzucam temat do Umawialni.
Bieg organizuje Urząd Miejski w Grudziądzu, Miejski Ośrodek Rekreacji i Wypoczynku oraz GKS Olimpia, a dyrektorem półmaratonu jest znana nam z miejskich rajdów - sympatyczna Pani Iza Piwowarska, która w imieniu biegaczy zwróciła się do rowerzystów z prośbą o wzmocnienie obstawy biegu.
Piotruss i ja piszemy się w ciemno, ale poniżej podaję ppomocne w podjęciu decyzji szczegóły:
Nasza rola ma polegać na wyprzedzaniu biegaczy i zamykaniu uliczek, aby na trasę nie wjechały zabłąkane samochody,
Obliczyłem, że średnia prędkość najlepszego maratończyka świata, to około 21 km/h, więc trzeba się będzie trochę sprężać, ale nie będzie znowu jakoś cięzko
Dystans to około 20 km,
Trasy jeszcze nie znam, ale postaram się możliwie najszybciej mieć,
Bardzo ważne, że bieg odbędzie się bez względu na pogodę, więc jak ktoś się zadeklaruje, to deszcz, nie deszcz...
2 maja 0 19 trzeba się stawić na odprawie, gdzie otrzymamy identyfikatory, kamizelki, instrukcje itp.. Odprawa odbędzie na stadionie Olimpii na trybunie zaraz przy wejściu:)
Potrzeba 5-7 rowerzystów, którzy sa bardziej mobilni niz biegacze i samochody (to właśnie my
)
Koniecznie trzeba wspomóc biegaczy, więc deklarujcie się proszę
Jak mi się coś przypomni, to dopiszę
A jakby była ładna pogoda, to można jeszcze gdzieś pojeździć
Pozdrawiam