Propozycja na sobotę 31 sierpnia (termin do ustalenia, może zostać przesunięty na wrzesień).
Wycieczka, która chodzi mi po głowie od 2019 roku; gwóźdź programu: wieże (blokhauzy) na Pasłęką w Tomarynach
Wieże w Samborowie pominięte rozmyślnie, gdyż tam byłem (podobnie jak wielu forumowiczów; ta miejscówka jest bardziej znana)
Trasa ułożona w koomot ze szczególnym uwzględnieniem odcinków typu: ,,epicko!!!"-,,fenomenalnie!!!"-,,świetny szuter!!!" etc. etc.
Nie chcę się zarzynać, dlatego przewiduję wspomożenie pociągiem:
-relacja Grudziądz Główny- Brodnica Główna o 7:18; przesiadka w Jabłonowie Pomorskim 7:56
-w Jabłonowie wsiadamy do regio relacji Toruń Główny - Olsztyn Główny o 8:27, z którego wysiadamy w Jabłonkach Starych o 9:32
Kosztów biletów nie mam jeszcze skalkulowanych; zdaje się, że będzie to coś koło 50 ziko
Trasa dość epicka, przez nieznane tereny
Około 30 kilometrów asfaltu.
Względem pogody jestem dość liberalny, tylko na robienie tej trasy w upale 30 stopni nie mam ochoty... Zobaczymy jak będzie z prognozami...
Tempo spokojne, postoje w fajnych miejscach, przerwa na posiłek, wymagane lampki i ubrania na każdą okoliczność- wycieczka w starym stylu (old school)
Szkic trasy (do dopracowania):
www.komoot.com/pl-pl/tour/1792870551/zoom
Zapraszam do komentowania, konstruktywne uwagi dotyczące przebiegu trasy i innych kwestii mile widziane
Zwłaszcza trasa w drugiej części może zostać zmieniona