Temat juz nieco suchy - ale dorzuce swoje 5 groszy. Uzywam telefonu z androidem i odkrylem niedawno oprogramowanie Endomondo - ktore wspomaga treningi-nie tylko rowerowe - ale doskonale daje rade do rejestrowania swoich tras rowerowych.
Daje podglad na nasze wyniki - predkosci na odcinkach - rysuje trase na biezaco - daje podglad mapy na zywo. Wiecej info na stronie
endomondo.com
Program wystepuje w dwoch wersjach - darmowej - dla mnie calkowicie wystarczajacej i platnej -wybajerzonej we wszelkiego rodzaju statystyki z jazdy - jednak kosztujacej okolo 20zl.
Do korzystania niezbedny jest gps w telefonie - okresla caly czas nasz pozycje na mapie - oraz jakis - moze byc niewielki - pakiet internetowy w telefonie. Wiem ,ze to powazne utrudnienia dla wiekszosci - ale jak ktos ma - to polecam.Do tego dla mnie jest bardzo fajna opcja dzielenie sie swoimi trasami z innymi uzytkownikami.W Grudziadzu widze ,ze korzysta juz kilka osob i wrzucaja swoje trasy na stronke.
Z tego co sie orientuje - program jest na Androida,Blackberry i Iphona.Nie wiem czy jest na Symbiana.
Pruje sobie na rowerze - a program telefonie na kierownicy zapisuje cala nasza trase plus masa przydatnych statystyk. Mozna spokojnie sluchac sobie muzyki