maku napisał:
Ja mam Latarkę Cree XM-L U2 900 lm kpl + aku ! ZOOM !!! mod 8400 cena za komplet 110 zł. Dodatkowo mam ogniwo z 3 akumulatorków AAA energizer 1000. Taki zestaw pozwala mi mieć pewność że nigdy nie zabraknie mi mocy. Z tego zestawu największą tandetą jest ładowarka do tego ogniwa co jest razem z latarką. Z mocy i zasięgu światła jestem zadowolony a nawet zaskoczony. Całość mnie wyszła ~ 150 zł.
Maku, masz więc tę samą latarkę, co moja druga przy rowerze (także wożę zapasowe ogniwo z trzema akumulatorkami). Daje dobre światło "długie", kiedy potrzebuję włączyć dwie latarki w bardzo ciemne noce, przy drodze przez las i nierównościach, dziurach czy wykrotach.
Tyle że ją włączam dodatkowo, kiedy jest potrzeba. Pierwsza, którą głównie używam (za 99 zł), ma także wszystkie dodatki, włącznie z zoomem. Ma tylko trochę mniejszą moc, więc dłużej wytrzymuje.
Ładowarki faktycznie mogliby poprawić. Kilka dni temu odesłałem z reklamacją (po roku używania), gdyż dostała wewnętrznego zwarcia. Gdyby nie to, że mam dwie ładowarki, nie miałbym teraz czym ładować ogniwa.