Czas na krótkie podsumowanie
Ekipa szyta na miarę ,mam nadzieję że w tym gronie jeszcze pojeździmy
A kręcili wczoraj z nami:
Iza
Aneta
Estera
Łobuzia
Sąsiad CCH
chunk
Orzeł
Adam K
Bartek
Pogoda nam się udała jak zwykle czyli nie spadła na nas ani kropelka deszczu
Dzięki Zdzisiu za interwencję - efekt był lepszy od obiecywanego
Plan w większości udało się nam zrealizować - odwiedziliśmy po drodze sporo jezior ,lekkie zmiany nastąpiły po informacji ,że naprzeciw do Przewodnika wyjechała nam Iza
Skróciliśmy nieco trasę ale za to odkryliśmy kilka ciekawych szutrów w okolicach jeziora Kałębie. W Osieku spotkaliśmy sporą grupę uczestników Kaszubskiej Marszruty na rowerze. Ciekawa sprawa - w przyszłym roku być może zdecyduję się na udział.W skrócie to rowerowy rajd na orientację gdzie na starcie dostajesz mapę i kompas i ruszasz we własną trasę zaliczając różne punkty w terenie
Jednak najciekawszym elementem wyprawy okazało się ognisko w bardzo urokliwym miejscu,w towarzystwie koników ,miejscu które jak się okazało na końcu było uwaga... HOTELEM DLA OWADÓW
Zużywając nieco drewna na ognisko spaliliśmy ze dwa piętra tego hotelu
Hotelem okazała się sterta drewna opałowego przygotowana na skraju lasu
Świetnie przygotowana miejscówka - szkoda tylko ,że nie można z niej korzystać w taki sposób jak zrobiliśmy to my wczoraj
W Lipinkach spotkaliśmy bardzo ciekawego pana, jak się okazało uczestnika strajków w Stoczni Gdańskiej w 1980r. Fajnie jest posłuchać opowieści o najnowszej historii kraju od osoby która bezpośrednio w jej tworzeniu uczestniczyła
Ogólnie wszędzie spotykaliśmy się z serdecznym i ciepłym przyjęciem a miejscowi wprost nie chcieli nas wypuścić tak np. jak bardzo miła pani Sonia w Grupie
Budzimy widać jakieś pozytywne wibracje swoim przyjazdem a każdy chce się od razu pochwalić własnymi przygodami na rowerze - w końcu każdy miał z nim kiedyś kontakt
To bardzo miłe.
Reasumując wyprawa bardzo udana,dająca możliwość obcowania z przyrodą i ciekawymi ludźmi. Mam nadzieję ,że wszyscy dobrze się bawili i spotkamy się w tym gronie (a najlepiej jeszcze szerszym bo kilku twarzy mi tam brakowało
) jeszcze nie raz. Dziękuje i pozdrawiam.