.:t IMO n:. napisał:
Nie uważam, żeby powielanie ogólnodostępnych opisów/filmów czynności serwisowych miało sens. One niemal wszystkie już są w Internecie.
Ja mam trochę odmienne zdanie gdyż, żeby znaleźć coś w Internecie na temat serwisowania danej części roweru trzeba się trochę naszukać po różnych forach, a to jest czasochłonne i czasem ciężko stwierdzić czy dana porada jest dobra czy zła, wiec w temacie "Serwis roweru" starałem się umieścić porady, które sam przetestowałem i zapraszam do wstawiania swoich przetestowanych metod. Intencją stworzenia tego tematu było, żeby znaleźć wszystko w jednym miejscu, przynajmniej te prostsze w obsłudze części roweru, bo wiadomo że do nie niektórych mogą być potrzebne specjalistyczne narzędzia, które nie każdy w domowym serwisie posiada.
Co do samego serwisu to uważam, że pracują tam fachowcy, którzy rowerami zajmują się od lat, a wiec mają doświadczenie, posiadają wyspecjalizowany sprzęt do napraw, na który nas by pewnie nie było stać, a poza tym są na pewno wysyłani na specjalistyczne szkolenia z serwisowania danego sprzętu ( sam jeżdżę na szkolenia co prawda z zupełnie innej branży
) , więc oddając rower w ich ręce będzie on na pewno dobrze serwisowany.
Ps. Mam na myśli serwisy, które poleca producent roweru.