...jak to mówią w wojsku : zmiana decyzji świadczy o ciągłości dowodzenia i tak także było w dniu dzisiejszym
wstałem rano i przywitał mnie przed 6 deszcz i silny wiatr.... morale padło do dna..... zrezygnowałem z wyjazdu.....
jednak w okolicach godziny 7 z minutami wyszło nieśmiało słońce przeganiając chmurzyska...
szybki telefon do Pieterka i decyzja zapadła jedziemy ale dla bezpieczeństwa ustaliliśmy że ruszamy o 9.
Na miejscu zbiórki stawili się:
Bartek
Pieter
Hardy
Krzyś
no i ja
po zweryfikowaniu warunków pogodowych zapadła decyzja odnośnie głosowania co do dzisiejszej trasy.... gdyż nie do końca mieliśmy ochotę na jazdę do zaplanowanego Fojutowa ( skąd niestety wiał wiatr....przynajmniej z tego kierunku)
ruszyliśmy spokojnie w kierunku Kwidzyna, wiaterek przyjemnie wiał w plecki
Dojechaliśmy na miejsce, w Kwidzynie wspaniała pizza u Zyggiego polecona przez Bartka ( teraz i ja polecam tą pizzernię) następnie spokojny zjazd w kierunku mostu na Wiśle...... i to co tygryski lubią najbardziej..... czyli przejazd przez Wiosło Duże i Małe
Tam spotkaliśmy wesołą grupę ekslorującą Wiosełka z przeciwnego kierunku. Kilka minut rozmowy i rozjechaliśmy się w swoich kierunkach. Po wyjechaniu z lasu pojawił się przysłowiowy "w mordę wind". Dojechaliśmy do Nowego...... lody etc... i kiedy ruszaliśmy już w drogę do Grudziądzą zostaliśmy zlokalizowani przez Esterę która zaprosiła nas na kawę
Odmówić oczywiście nie wypadało wiec udaliśmy się na wspaniałą kawę za którą bardzo dziękuję w imieniu naszej grupy
Po kawusi i wesołej rozmowie pełnej opowieści o dokręcaniu śrubek i sznurkach od snopowiązałek
ruszyliśmy w drogę do domu. Żarty i dobry humor nie opuszczały nas nadal.... szczególnie żartu o złapaniu gumy na moście Wiślanym w Grudziądzu..... i nagle huk i psssssssssssss
kto się domagał gumy sam niestety ją złapał.....
wyprawę uważam jak najbardziej za udaną, uwielbiam powroty w rejony Wioseł....
do następnej tak miłej i udanej wyprawy....
jeszcze raz podziękowania dla Estery za gościnę i pozdrowienia dla napotkanej grudziądzkiej ekipy rowerowej
film się montuje.wstawię w stosownym czasie