Marzyła mi się dwusetka w ten weekend ale biorąc pod uwagę niepewną i kapryśną pogodę jakiej doświadczamy od jakiegoś czasu ,zdecydowałem się na małą zmianę i zapach średniowiecza którego jestem wielkim fanem
W sobotę w pobliskim Golubiu-Dobrzyniu odbywa się jubileuszowy bo 40 turniej rycerski. Z racji tego ,że fascynuje mnie ta epoka a klimat Golubskiego zamku bardzo mi pasuje ,chciałbym zaproponować małą "130km" wycieczkę w tamte strony
Program sobotniego turnieju:
www.zamekgolub.pl/turniej-2016.html
Chciałbym na pewno zobaczyć pokaz Chorągwi Husarskiej ze względu na to ,że będzie tam pewnie mój wujek i kuzyn którzy do niej należą a konie husarzy i husarskie zbroje po prostu zrywają papę z dachu
Troszkę konkretów :
start o 8:00 z Mariny - ławeczki
drogi asfaltowe chociaż nie wykluczam nieco szutrów i eksperymentalnych ścieżek,jeziorka i miejsca widokowe
całość trasy powinna się zamknąć w około 130km +-10% - trasę wrzucę jutro
tempo spokojne - nie ma pośpiechu bo i też go nie lubię
obiad w Golubiu-Dobrzyniu około 13
powrót w okolicach godziny 20:00 - chciałbym zobaczyć kilka ciekawych miejsc w pobliżu Golubia
Kto nie ma czasu z rana a chciałby pojeździć po południu - Iza chce nam wyjechać naprzeciw. Wyjazd przewidziany około godziny 17:00. Szczegóły się dogra jeśli ktoś wyrazi chęć
Parę foto-smaczków dla niezdecydowanych