Potwierdzam słowa Ainak - to był prawdziwy wariat
Jeszcze przed wyjazdem miałem drobne problemy ze sprzętem, co spowodowało moje pięciominutowe spóźnienie, znaczy w normie
Ruszyliśmy w trójkę: Asiuua, Mały i ja. W Piaskach pod Basieńką zwinęliśmy MaciejaPH, który nie wiedzieć czemu zawsze jeździ w przeciwną stronę niż ja, znaczy niewłaściwą (jak wszem wobec wiadomo, może być tylko jedna właściwa
). Biedak nie wiedział, co ze sobą sam na sam na rowerze począć, więc, po demokratycznym przegłosowaniu, jednogłośnie pozwoliliśmy mu łaskawie dołączyć do naszej doborowej ekipy
Dokładnie 5 sekund przed planowanym spotkaniem o g.13:00 byliśmy na Bema przy Ogrodzie Botanicznym (to się nazywa precyzyjne wyliczenie czasu dojazdu!
) gdzie czekali już na nas Ainak i Krzyś80 (pewnie śpiochy z nich wielkie
). No i już w szóstkę ruszyliśmy na prawdziwego wariata. Za Kłódką jeździliśmy, gdzie chcieliśmy i gdzie nas nos prowadził
Po drodze mignęło mi Rogóźno, jakaś Buda (rozglądałem się z obawą za Pesztem, ale na szczęście nie było), potem jakiś Szembruczek itd. W międzyczasie chyba dobudziła się Meg i zaczęła telefonicznie nas ścigać, aby dołączyć. Ponieważ w rejon naszego aktualnego przebywania prowadzi wiele dróg, po wielokrotnych doprecyzowaniach spotkaliśmy się w Mokrem
Meg, o cudo, była z godzinę wcześniej niż my, więc w ramach rekompensaty miała prawo odwiedzać sklep spożywczy, ile jej dusza zapragnęła. Natomiast za karę (jak można tak późno się dołączać!
) otrzymała domiar kręcenia kółek naokoło miejscowości (przekazałem to łagodniej, jako troskę, aby nie wychłodziła organizmu od zwykłego stania
). No! Wreszcie pełnoosobowy, trzykrotnie łączony,
składankowy wariat wrócił spokojnym tempem do domu
Przy okazji Asiuua pobiła swój dzienny rekord na rowerze, co umili jej ewentualne zwalczanie zakwasów rano. Nic za darmo, per aspera ad astra
To był dobry... co ja mówię! - bardzo dobry wariat! Prawie 8o kilosów nawinąłem na liczniku, więc... pełne zadowolenie
O braku deszczu nie wspomnę, wiadomo, jak mi się chce, to z Szefem załatwię
Dziękuję Wam wszystkim
Do następnego